Danas finala jakog međunarodnog turnira Zagreb Grand Prix

Hrvatski boks

U subotu 9. prosinca 2023. od 20.00 sati kreću završne borbe jakog međunarodnog turnira Zagreb Grand Prix.

Finala će se održati u Zagrebačkom boksačkom centru na Zagrebačkom Velesajmu, paviljon 18, a ulaz je besplatan.

Posebno zanimljivo biti će finale u superteškoj kategoriji između dvojice hrvatskih boksača Marka Miluna i Luke Pratljačića.

Hrvatski olimpijac Gabrijel Veočić izborio je finale u kategoriji do 80 kg, protivnik mu je Ukrajinac Ribalko.

Današnja finala moći ćete pratiti uživo na Sportska TV ili na linku:

https://www.youtube.com/live/fR472b-LMFc?si=6mpqUio–igG5t2b

Prva hrvatska boksačka olimpijka Nikolina Ćaćić pobjednica je Zagreb Grand Prixa u kategoriji do 57 kilograma. Ona je u finalu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila iskusnu Lidiju Tišljar.

Druga naša olimpijska kandidatkinja Sara Beram plasirala se u finale jednoglasnom pobjedom protiv Talijanke Assunte Canfore, koja je, kao i Sara, osvojila brončanu europsku medalju.

U finalu u subotu čeka je druga Talijanka Alessia Mesiano, bivša svjetska prvakinja iz 2016. godine.

Finale teške kategorije do 92 kg izborio je prekaljeni Puljanin Marko Čalić, koji je pobijedio Marka Pratljačića i u finalu će se boriti protiv hrvatskog prvaka do 22 godine, čak 14 godina mlađeg Jana Morovića.

Brončane medalje u kategoriji do 75 kg osvojili su Bruno Filipčić (Omega Zagreb) i Ivan Vukasović (Torcida Split), koji su u polufinalima zaustavljeni od vrlo kvalitetnih predstavnika Ukrajine i Slovenije.

Broncu odnosi i Josip Perković, koji se u polufinalu kategorije do 86 kg borio protiv vrhunski spremnog i tehnički izbrušenog Engleza Scotta Teagna.

© Hrvatski boksački savez