Četiri odličja na ‘Felix Stamm’

Hrvatski boks

Riječki teškaš Marko Ramljak boksao je finale na velikom EUBC-ovom turniru, 38. Memorijalu ‘Felix Stamm’ u Pultusku i vraća se sa srebrnom medaljom u kategoriji do 86 kg.

Ramljak se u finalu borio protiv Ukrajinca Ivana Sapuna i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, a odradio je vrlo dobar meč protiv vrlo kvalitetnog suparnika.

Ramljak je bez respekta, u svom stilu, srčano ušao u otvorenu borbu sa snažnim, pokretnim Ukrajincem.

Nije se štedio, pokušao se nametnuti ukrajinskom boksaču, no čvrsti, kao kamen tvrd Sapun precizno je pogađao iz kontragarda i osigurao bodovnu prednost.

Ramljak je naletima u trećoj rundi pokušao preokrenuti meč, a pravi predstavnik ukrajinske škole, sjajno tehničko-taktičko pripremljeni Sapun, dobrim kretanjem nije dozvolio ispustiti meč iz ruku.

Za mladog reprezentativca Ramljaka meč s tako spremnim i kvalitetnim protivnikom, uz odrađene tri jake runde, veoma je korisno iskustvo.

Uz Ramljaka koji je ždrijebom ušao u finale i osigurao srebro, brončane medalje za Hrvatsku osvojili su Petar Leskur (dvije pobjede), Matteo Komadina (jedna pobjeda) i Nikolina Ćaćić.

Vrlo dobre mečeve protiv isto tako vrhunskih suparnika imali su Dea Bolanča i Marin Jelačić.

Naše reprezentativce na jednom od najuglednijih europskih turnira u Pultusku, u vrhunskoj konkurenciji u kojoj je turnir mnogim europskim boksačicama i boksačima bio glavni tekst za Europske igre u Krakowu, uspješno su vodili izbornici Kristijan Hodak i Franjo Kristić.

Tagged