Boksački spektakl u Drveniku

Hrvatski boks

U susretu Hrvatske i Češke selekcije, Drvenik je nakon Gradca bio domaćin još jednog prelijepog boksačkog spektakla na otvorenom u divnom mediteranskom ambijentu.

Cijeli se Gradac, uz brojne goste i turiste, skupio oko ringa na mjesnom igralištu, a krcate tribine bile su pretijesne za one koji su došli vidjeti oglede između mladih hrvatskih i čeških snaga u kategorijama juniora, mlađih seniora i seniora.

Susret je inicirao predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, Bono Bošnjak, uz punu potporu načelnika Drvenika, Matka Burića, i organizaciju Turističke zajednice Drvenika.

Članovi hrvatske selekcije u ring su izašli u majicama BK Dardone u znak podrške mladom klubu iz Drvenika koji je osnovan prije godinu dana.


Uzavrelo ozračje oko ringa bila je dodatna motivacija za mlade borce, pa su viđeni još borbeniji i žešći mečevi nego u Gradcu, a treba izdvojiti veliku večer zadarskih boksača: Vice Radonjića, Luke Bukvića (Ares Zadar) i Lovre Ćoze (Bandits Zadar), koji su upisali tri pobjede i borbenošću dodatno zagrijali atmosferu oko krcatog borilišta.

Veliku pobjedu i veliki revanš za poraz u Gradcu upisao je Splićanin Marijan Vujević nad češkim predstavnikom Patrikom Stefanom i to prekidom u drugoj rundi (zbog ozljede).

Spektaklu u Drveniku doprinjelo je i to što su naše perspektivne boksače u kutu vodili naši prekaljeni reprezentativci: Luka Plantić i Damir Plantić iz BK Salone te mladi reprezentativac Petar Leskur iz splitskog Groma.

REZULTATI SUSRETA HRVATSKE I ČEŠKE:

ŽENE

-48 kg: Vanesa Ritterova – Eliška Ostra 0:2

MUŠKI
-57 kg: Youth Jitr Musil – Jirt Kozel 0:2 J -70 kg: Ante Milković – Denis Porubsky 0:2
MS -69 kg: Vice Radonjić – František Polak 2:0
MS -67 kg: Luka Bukvić – Stephan Vukoukal 2:0
-71 kg: Josip Marković – Lovre Ćoza 0:2
-80 kg: Smolka Petr – Ondra Bilik 0:2
-71 kg: Marijan Vujević – Patrik Stefan 2:0 (prekid 2. runda)

Čestitke svima za najljepšu promociju boksa u turističkim mekama, Gradcu i Drveniku!