Alen Babić u kampu Tysona Furya

Hrvatski boks

U sklopu Furyevih priprema za meč s Derek Chisorom (3.12., London), hrvatski profesionalni boksač, Alen Babić dobio je poziv Furyevog tima te se trenutno nalazi u Tysonovom trening kampu.

“Savage” je tip boksača koji nikad ne bježi od izazova i otvorenih razmjena. Spreman je konstantno pritiskati, baca jako puno udaraca u svakoj rundi, a iako mu se nekad spočitava da tehnikom zaostaje za najboljima, Babić je tip boksača protiv kakvog nikome nije lako boksati.

Sličan tip boksača je i Derek Chisora. 38-godišnji britanski teškaš neće vas oduševiti lepršavim radom nogu ili prekrasnom tehnikom kojom baca direkte. Ono čime će vas oduševiti jeste srčanost, želja za otvorenim razmjenama i pritisak koji je spreman vršiti na protivnika.

“Bio sam u dosta sparing kampova, većinom velikana boksa i svaki potvrđuje da sam odabrao pravu karijeru. Obožavam ovaj posao – sparing kamp, npr. od Tysona Furya izgleda nekako ovako: * 9:00 jutarnji trening (“pravi” boksački: vreća, fokuseri, minimalna snaga)
Doručak pa drijemanje/pripremanje za sparing koji je u 16:00 – pon,uto,čet,pet
16:00 sparing s jednim od istinskih boksačkih velikana, velika čast
19:00 večera i šetnja po predivnom gradiću uz ocean, malo i mirno mjesto daleko od očiju javnosti i kamera
21:00 spavanje*
Osobno mogu reći da je Fury ljudina kakvu se rijetko viđa i totalno me oduševio ponašanjem. Skupa smo jako puno vremena i odgovara na sva pitanja koja sam ikada imao za njega, a imao sam ih jako puno. Prihvatio me u najuži krug ljudi jer stvarno dajem sve od sebe na svakoj sekundi sparinga i istinski želim pomoći. Jako mi je drago kada vidim da dobro radim svoj posao. Fury je u “izolaciji” te živi samo sa trenerom “Sugar Hillom” iz poznatog “Kronk gym-a”, pa je time još posebnije to što je uvijek spreman na sliku, bilo to s nekim mojim prijateljima ili slučajnim prolaznikom na plaži Morecambea… FURY JE KRALJ!
Prvi kamp Dilliana Whytea je zauvijek najljepša životna uspomena, onaj trenutak i ta večer kada mi je rekao da će me uzeti u svoj profi team i pokrenuti profesionalnu karijeru, ali evo, iskustvo Furyevog kampa ja odmah blizu na drugom mjestu. Ne znam koliko ću još biti u kampu, možda i do samog meča koji je 3.12, a možda još ovaj tjedan, u svakom slučaju, predivno iskustvo.

Tagged