5 medalja na 5. Greatest Openu u Lazarevcu

Hrvatski boks

Hrvatski predstavnici osvojili su pet medalja na 5. Greatest Openu u Lazarevcu (Srbija) u kadetskoj i juniorskoj konkurenicji koji se održavao tijekom uskršnjih blagdana.

Na velikom međunarodnom turniru kadeta i juniora u Lazarevcu uz mlade boksačice i boksače iz Hrvatske nastupili su i reprezentativci i reprezentativke Srbije, Crne Gore, Slovenije, BiH, Cipra, Grčke, Bugarske i Mađarske.

Nika Špoljarić iz Omege Varaždin, juniorska prvakinja Hrvatske do 60 kg, pobijedila je u Lazarevcu  reprezentativku Grčke i lanjsku pobjednicu turnira te osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju na 5. Greatest Openu.

David Zadravec iz BK Čakovca, lanjski kadetski prvak Hrvatske, osvojio je brončanu medalju u odličnom meču protiv reprezentativca Srbije.

Fabijan Lesjak iz BK Čakovca osvojio je brončanu medalju nakon poraza podijeljenom odlukom sudaca.

Lana Skupnjak iz BK Thor Bartolovca osvojila je srebrnu medalju nakon što je u finalu protiv reprezentativke Srbije dominirala u uvodnom dijelu meča i održavala prednost do kraja, a suci su međutim pobjedu dodijelili domaćoj reprezentativki Srbije.

Lorena Horvat iz BK Thor Bartolovca podijelila je pobjedu s reprezentativkom Grčke za medalju u finalu. Loreni je odustala protivnica s kojom je trebala odraditi meč te je umjesto nje uskočila reprezentativka Grčke s kojom je Lorena odradila odličnu borbu.

Čestitke mladim boksačima kojima su ovo bili prvi međunarodni mečevi i treneru BK Thor Robertu Heriću koji ih je vodio na turnir.

Hvala Lazarevcu na sjajnim uvjetima i odličnoj organizaciji turnira!

izvor fotografije

Tagged